Într-un comunicat de presă remis de Primăria municipiului Mangalia, edilul localităţii, Mihai Claudiu Tusac, „trage" un semnal de alarmă cu privire la soarta Pădurii Comorova, aflată în mare pericol de defrişare. Mai exact, spune Tusac, în urmă cu câteva zile, pe 21 octombrie, „Primăria municipiului Mangalia s-a autosesizat şi totodată a anunţat organele competente, în speţă Poliţia Neptun, despre actul de distrugere a pădurii din staţiunea Jupiter. Au fost distruse circa 0,52 hectare de pădure, adica 296 de arbori", se arată în comunicat. Mai mult, se afirmă că proprietarul nu a putut face dovada legalităţii defrişării „nici reprezentanţilor primăriei, nici poliţiştilor din Neptun".
Totodată, acesta mai afirmă că proprietarul zonei respective, Mihai Petrescu, ar fi adus autorizaţia de defrişare destul de târziu, aceasta fiind datată cu 15 septembrie.
Tusac mai spune că principalul vinovat de „aceste abuzuri" este Regia Naţională a Pădurilor - Direcţia Silvică Constanţa.
„Proprietarul a avut toate avizele, primăria ştia despre acţiune"
Nu de aceeaşi părere este şi conducerea instituţiei incriminate, care explică: „Am avut o discuţie cu domnul Petrescu şi vă pot oferi o imagine de ansamblu a întregii situaţii", ne spune Valentin Neagu, directorul Direcţiei Silvice Constanţa. „Mihai Petrescu este proprietarul terenului respectiv. Domnia sa a deţinut o serie de terenuri în zona Mangaliei, care au aparţinut tatălui său şi pe care le-a cerut înapoi, spre retrocedare. Cum însă primăria nu a putut să i le retrocedeze tocmai pe acelea pe care acesta le solicita, i-a fost oferit un teren în compensaţie, în zona Jupiter. Domnia sa vrea, de mai bine de doi ani, să construiască pe terenul pe care îl deţine".
Ni s-a explicat, în continuare, că Mihai Petrescu a avut, în momentul în care a doborât copacii din zona Jupiter, toate avizele necesare. „Toat