Profesorul Ellen van Wolde, specialist în Vechiul Testament, consideră că Dumnezeu nu a creat Pământul.
Conform textelor din Vechiul Testament, Dumnezeu a creat lumea în şase zile, urmând ca în cea de-a şaptea zi să se odihnească. La 2000 de ani de la venirea lui Christos, într-o eră în care romane precum „Codul lui Da Vinci“ susţin că Fiul lui Dumnezeu a avut urmaşi pe pâmânt, profesorul Ellen van Wolde, autor şi cunoscut expert în Vechiul Testament, pretinde că prima propoziţie din cartea Genezei a fost tradusă greşit. Astfel, „la început, Dumnezeu a creat Cerul şi Pământul“ nu este traducerea corectă din ebraică a frazei.
Citeşte şi
Cartea pe care nu o ştie citi nimeniA murit Arhimandritul Teofil Părăian, unul dintre marii duhovnici ortodocşi ai României
Ellen van Wolde arată într-un studiu recent cum o traducere greşită a unui cuvânt a influenţat istoria creştinismului mai bine de 2000 de ani. Aceasta susţine că autorii textelor din Geneza nu au intenţionat să sugereze că Dumnezeu a creat lumea. De fapt, potrivit lui van Wolde, Pământul era deja acolo când Dumnezeu a creat oamenii şi animalele. Ea a concluzionat că verbul ebraic „bara“, care este folosit în prima propoziţie a Genezei, nu înseamnă „a crea“, cât „a separa în spaţiu“.
Potrivit teoriei iudeo-creştine, Dumnezeu a creat Pământul din nimic, urmând ca mai apoi să-l populeze cu animale, plante şi în final, cu cei doi oameni, Adam şi Eva. Dacă ar fi să acceptăm teoria profesorului Ellen van Wolde, prima propoziţie din Vechiul Testament s-ar traduce astfel: „la început, Dumnezeu a separat Cerul şi Pământul“.
Astfel, începutul Bibliei creştine nu marchează începutul timpului, cât cel al narării despre creaţie. „Înseamnă că Dumnezeu a creat oamenii şi animalele, dar nu Pământul în sine. Dumnezeu era subiectul, urmat de două sau mai multe obiecte. De c