Bucataria este, poate, cea mai importanta camera dintr-o gospodarie. Sanatatea noastra depinde si de igienizarea ei corecta, stocarea si gatirea corespunzatoare a alimentelor, pentru ca germenii si bacteriile continute de hrana cruda si substantele de curatare sa nu ne afecteze in nici un fel.
Exista cateva reguli pe care fiecare gospodina le va cunoaste si respecta indeaproape pentru ca bucataria sa nu se transforme intr-un dusman de temut al sanatatii noastrea, informeaza foodtv.ca.
Igiena mainilor este foarte importanta. Acorda o atentie sporita spalatului pe maini si nu lasa sapunul decat dupa 20 de secunde dupa ce l-ai folosit. Mai mult, vasele murdare si ustensilele folosite la prepararea mancarii vor fi spalate si, cel mai important lucru, uscate, imediat dupa ce ai terminat mancarea.
Buretii folositi la spalarea vaselor vor fi inlocuti cel mult o data la doua zile, pentru o igienizare completa a veselei. Dupa ce ai terminat de gatit, lasa buretii si lavetele in apa fiarta timp de 10 minute, pentru a fi dezinfectate si inlocuieste-le a doua zi.
Dupa ce ai sters blatul si masa de la bucatarie cu detergent si apa, sterge inca o data suprafata cu inalbitori fara clor si apa din abundenta, pentru a distruge complet bacteriile si germenii periculosi.
Poti inlocui vechile substante de curatare cu cele preparate din uleiuri esentiale diluate in apa, perfecte pentru dezinfectarea oricaror suprafete. Evita plasticul, in orice forma a sa, fie ca vesela ori ustensile.
Lemnul este cel mai sigur, iar unele tipuri au inclusiv proprietati antibacteriene, deci poti incepe sa iti regandesti utilarea bucatariei.
Depozitarea alimentelor va fi facuta intr-un mod corespunzator, pentru ca ele sa fie proaspete si sa isi pastreze continutul nutritiv. Asigura-te ca temperatura frigiderului nu este stab