Compania Hild, care oferea persoanelor de peste 65 de ani posibilitatea de a beneficia de rente viagere în schimbul cedării propriei locuinţe, a intrat în conservare după ce banca americană de investiţii Merrill Lynch, acţionarul majoritar al firmei, a început să aibă probleme financiare. Hild a intrat pe piaţa locală în luna septembrie a anului trecut şi avea ca ţintă încheierea a 6.000 de contracte în următorii ani. „Ei au investit foarte mult în crearea unor cerc
Compania Hild, care oferea persoanelor de peste 65 de ani posibilitatea de a beneficia de rente viagere în schimbul cedării propriei locuinţe, a intrat în conservare după ce banca americană de investiţii Merrill Lynch, acţionarul majoritar al firmei, a început să aibă probleme financiare.
Hild a intrat pe piaţa locală în luna septembrie a anului trecut şi avea ca ţintă încheierea a 6.000 de contracte în următorii ani.
„Ei au investit foarte mult în crearea unor cercuri de pensionari, au făcut excursii, însă de prin primăvară au intrat în conservare, după ce acţionarul majoritar al Hild, adică Merrill Lynch, a început să treacă printr-o perioadă mai dificilă“, a declarat pentru capital.ro Bogdan Baltazar, fostul preşedinte al BRD, membru în consiliul consultativ al Hild România.
Merrill Lynch a fost printre primele bănci americane lovite puternic de criză. Instituţia financiară a fost preluată în ianuarie 2009 de către Bank of America.
„Ei nu începuseră să lucreze efectiv, doar cheltuiau, cam prin perioada asta ar fi trebuit să înceapă să semneze contracte. Nu au plecat de pe piaţă, dar au intrat în adormire“, a menţionat Baltazar.
Pensionarii puteau primi câte 300 de euro/lună
La lansarea companiei pe piaţa locală s-a anunţat că o persoana de 74 de ani ar putea primi pentru o casă în valoare de 100.000 de euro o sumă iniţială de 18.000 de euro şi o rentă vi