Ziarele locale scriu astăzi despre stadiul dezastruos în care se află majoritatea clădirilor istorice din Cluj, dar şi despre problemele pe care continuă să le aibă proiectul imobiliar „Tower“.
Istoria Clujului, îngropată sub ruine. Aproape 150 de biserici şi castele - monumente istorice - aflate în Cluj au fost lăsate în paragină de către autorităţile locale, conform unei statistici a Direcţiei de Cultură. Palatul Banffy, în care funcţionează Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, bisericile de lemn din comunele Vişag şi Chiuieşti, Castelele Kornis şi Haller din comunele Mica şi Coplean sunt doar câteva dintre monumentele istorice clujene care au fost lăsate în paragină de autorităţi. Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional (DCCPN) a prezentat, ieri, în Colegiul Prefectural, situaţia clădirilor cu valoare istorică din judeţ care au fost uitate de statul român sau de proprietari. Pe larg, în Ziua de Cluj.
Se mai ridică Tower? Firmele afaceriştilor implicaţi în proiectele imobiliare „Tower” au acumulat datorii şi sînt în cadrul unor proceduri premergătoare falimentului. Chiar dacă au deschis procese, creditorii au slabe speranţe că îşi vor putea recupera banii, notează Foaia Transilvană.
Piloţi NATO, în vizită la FRCCF. Micuţii de la Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie din Câmpia Turzii s-au întâlnit luni cu aviatorii NATO de la baza militară din localitate, iar azi vor fi vizitaţi de piloţi. Citiţi în Monitorul de Cluj.
Un nou tiraj al Bibliei diortosită de Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu. În Finlanda a fost tipărit, recent, un nou tiraj al Bibliei în versiunea diortosită, redactată şi adnotată de către ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, informează Făclia de Cluj.
CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ
Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS,