Până în 2013, UE vrea ca acoperirea cu reţele de internet broadband să fie de 100% pentru toţi cetăţenii săi. E posibil aşa ceva într-o Românie care are zone încă neelectrificate? Uniunea Europeană riscă să rămână mult în urma altor regiuni la capitolul implementării de reţele de comunicaţii din noua generaţie, care pot asigura internet de mare viteză, atrage atenţia Ruprecht Niepold, consilier al directorului pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din cad
Până în 2013, UE vrea ca acoperirea cu reţele de internet broadband să fie de 100% pentru toţi cetăţenii săi. E posibil aşa ceva într-o Românie care are zone încă neelectrificate?
Uniunea Europeană riscă să rămână mult în urma altor regiuni la capitolul implementării de reţele de comunicaţii din noua generaţie, care pot asigura internet de mare viteză, atrage atenţia Ruprecht Niepold, consilier al directorului pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din cadrul Comisiei Europene, prezent la Bucureşti în cadrul Global Forum.
În perioada 2010–2013, Uniunea Europeană îşi propune ca acoperirea internetului de bandă largă (broadband), în rândul cetăţenilor europeni, să ajungă la 100%. În acest sens, Comisia va adopta un set de măsuri, printre care şi primul Program de Politici privind Spectrul Radio, care ar putea impune fiecărui stat membru adoptarea unor măsuri pentru eficientizarea şi unificarea reglementărilor în domeniul comunicaţiilor. În acest moment, în medie, 22,9% din populaţia statelor UE beneficiază de tehnologie de acces la internet de mare viteză, însă nivelul de acoperire diferă de la stat la stat, iar diferenţele dintre zonele urbane şi cele rurale persistă. „În SUA, acoperirea broadband este de 94%, iar 63% din gospodării sunt abonate la un astfel de serviciu“, spune Jackie Ruff, vicepreşedinte al operatorului telecom Verizon Wireless.
Niepold a insistat asupra