Vedete şi oameni de afaceri sunt aşteptaţi, în această seară, la Balul de Caritate care va fi deschis de actorul american. Sursa: Mediafax
În 2005, când prima ediţie a Balului de Halloween solicita bunăvoinţa financiară a lumii bune bucureştene, Leslie Hawke avea 52 de ani şi o reputaţie de excentrică. După cinci ani petrecuţi la Bacău, ca voluntar al Corpului Păcii, o agenţie guvernamentală americană, nici nu putea fi altfel. De ce ar vinde cineva „visul american” pe o realitate în care copiii străzii trebuie scoşi din canale şi convinşi să meargă la şcoală? Pentru că, uneori, se poate şi altfel.
E un altfel pe care Leslie Hawke nu încetează să-l promoveze la patru ani de la primul bal de Halloween pe care l-a organizat în scopuri caritabile la Bucureşti. Câteva cifre seci confirmă succesul iniţiativei: peste 3.000 de invitaţi au trecut, la cele patru ediţii anterioare, pragul Palatului Parlamentului, gazda tradiţională a evenimentului. Balul a atras, de la început, ca un magnet, antrenând în caruselul caritabil celebrităţi din domeniul cinematografic, muzical, mediatic şi politic.
Acum patru ani, când îşi deschidea pentru prima oară porţile, Balul beneficia de prezenţa lui Ethan Hawke la Bucureşti, sosit pentru a susţine programele iniţiate de mama sa. Impactul mediatic a fost cel scontat. Nu doar atât, însă. Narcisa Cumpănă, o tânără mamă, le vorbea atunci oaspeţilor despre drumul parcurs de la strângerea de fier vechi la reluarea studiilor şi la o slujbă stabilă. „Visul meu e să devin profesoară”, spunea Narcisa. Un vis transformat, în 2009, în realitate.
Preţul corect: dansul de 10.500 de euro
Un an mai târziu, organizatorii plusau la capitolul imagine cu prezenţa actriţei Vanessa Redgrave, laureată a Oscarului. Seara a rămas memorabilă din două motive. Actriţa britanică şi-a pus la bătaie calităţi