Deşi companiile ştiu cât pot oferi unui viitor angajat, aplicanţii nu pot afla la târg salariul. Organizatorii spun că la târgul „Angajatori de top“ se depun CV-uri, iar discuţiile despre drepturile băneşti au loc doar cu cei care vor fi selectaţi şi chemaţi la interviu în viitor.
La târgul de cariere de la Sala Palatului, companiile au venit cu aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Evenimentul a început ieri şi se va încheia în seara aceasta, la ora 18.00.
Angajatorii oferă locuri de muncă atât pentru tinerii începători, cât şi pentru cei care au până la şapte ani de experienţă. Organizatorii spun că numărul de locuri de muncă este aproximativ egal pentru ambele categorii.
„Este un târg pentru cei ambiţioşi pentru că în această perioadă angajatorii caută în special persoane cu studii superioare care au experienţă, chiar dacă nu au avut un loc de muncă până acum. De asemenea, sunt căutaţi cei care au lucrat câţiva ani în cadrul unor companii şi au acumulat experienţă, ce le permite să ocupe un post cu responsabilităţi“, a declarat unul dintre organizatorii târgului, Dragoş Gheban.
Domeniile cel mai bine reprezentate în cadrul târgului sunt cel bancar, al telefoniei mobile, auto, al bunurilot de larg consum şi IT.
Cel mai mic salariu, 300 de euro
Pentru cei care nu au avut până acum o carte de muncă, salariile oferite de angajatori sunt între 300 şi 500 de euro. Cei cu vechime şi cu experienţă îşi pot depune CV-urile pentru un post de manager, inginer software, programator sau consultant, iar dacă îl vor obţine vor fi plătiţi cu peste 1.500 de euro lunar.
„Companiile oferă salarii şi de peste 1.500 şi chiar de 2.000 de euro pentru posturi care implică responsabiltate şi unde este nevoie de o persoană specializată. În cadrul târgului însă nicio companie nu va discuta concret cu cei care-şi depun CV-urile despre salarii şi bonusu