Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI recunoaşte că, din cauza campaniei electorale şi a crizei politice, îndeplinirea angajamentelor asumate în faţa Fondului a fost întârziată. "În mod cert, dacă nu era campanie, angajamentele cu Fondul erau respectate", a declarat Mihai Tănăsescu în cadrul emisiunii După 20 de ani, difuzate de Pro TV. Tănăsescu susţine că "a vorbit cu mulţi oameni şi că, deşi aceştia se aşteaptă să le fie mai greu", vor de la autorită
Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI recunoaşte că, din cauza campaniei electorale şi a crizei politice, îndeplinirea angajamentelor asumate în faţa Fondului a fost întârziată.
"În mod cert, dacă nu era campanie, angajamentele cu Fondul erau respectate", a declarat Mihai Tănăsescu în cadrul emisiunii După 20 de ani, difuzate de Pro TV.
Tănăsescu susţine că "a vorbit cu mulţi oameni şi că, deşi aceştia se aşteaptă să le fie mai greu", vor de la autorităţi semnale că policile se vor schimba.
Reprezentantul României la FMI spune că banii publici ar trebui să se îndrepte către domenii care pot crea mai multă valoare adăugată. Tănăsescu a dat exemplul infrastrucuturii din sănătate, al educaţiei, al energiei verzi, al relansării agriculturii "care să ducă mai multă mâncare romanească pe mesele românilor".
În privinţa salariilor şi pensiilor, Tănăsescu susţine că acestea vor avea un trend crescător. "Însă nu vom mai vedea procente de 20-25 la sută din anii trecuţi, pentru că astfel de creşteri nu sunt sustenabile", a avertizat Tănasescu.
Citeşte şi: Cele zece zile de concediu fără plată pentru bugetari au picat.
Citeşte şi: România a urmărit două obiective majore prin acordul cu FMI. Aflaţi care sunt acestea.