„La capătul lumii“, în Oceania, ardeleanca Hanna Bota trăieşte câteva săptămâni printre băştinaşi. Scriitoarea clujeancă Hanna Bota se află în arhipelagul Vanuatu din Oceania, pentru a-i studia pe cei mai primitivi oameni de pe Planetă. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE! Mai citeşte şi:
VIDEO Dracula, vampirul care a pus Transilvania pe harta lumii, se întoarce
Seri artistice în Piracanga
Aşii din Educaţie vor schimba România
Hanna Bota, din Cluj-Napoca, este doctor în antropologie, cercetează în interes ştiinţific comportamentul locuitorilor din Vanuatu şi se documentează pentru un volum de non-ficţiune, care se va numi „Ultimul canibal”. Potrivit majorităţii antropologilor, în Vanuatu s-a înregistrat ultimul caz de canibalism cunoscut, în 1969, pe insula Malekulu. Clujeanca a plecat spre Vanuatu la începutul lunii octombrie şi va petrece cel puţin o lună printre triburile de acolo. Ea a povestit pentru „Adevărul“ primele zile petrecute printre băştinaşi.
„Vanuatu e la capătul lumii, doar câţiva metri şi îţi atârnă picioarele în gol, aşa ar spune mitologia antică, dar iată că, pământul fiind rotund, pot să văd doar faptul că cei de aici ne consideră pe noi trăitori la capăt de lume, iar pentru ei aici e tocmai centrul Pământului”, a spus Hanna Bota, la câteva zile după ce a ajuns „la capătul lumii”.
Fără apă caldă în capitală
Ajunsă în Port Vila, capitala republicii din Oceania, la mijlocul lunii, scriitoarea a fost cazată într-un bungalow de lemn, cu terase largi şi camere joase, gresie în camere şi faianţă în băi. Totuşi, la robinetul ruginit de la toaleta englezească este numai apă rece. „E foarte cald, tot timpul îmi vine să fac duş să mă răcoresc şi să îmi usuc pielea. Deşi nu s-a inventat apa caldă, nu s-a inventat aici nici cea rece, toată apa e dezmorţită, poţi face duş fără problem