Pasiunea tinerei care se ocupă de două cu cu prevenirea furturilor şi a infracţionalităţii la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş este îngrijirea câinilor vagabonzi.
Alina era de-o şchioapă când visa la ziua în care va purta la centura de la pantaloni cătuşe şi pistol: „Visul meu a fost să devin poliţistă. Această pasiune mi-a fost insuflată de un unchi care a fost agent şi de un văr care este ofiţer la Poliţia Rutieră în Constanţa.”, spune poliţista.
După ce îşi făcea o legitimaţie din carton, se juca în casă de-a poliţistul şi de-a hoţul, tatăl său fiind cel mai mare infractor arestat: „Îi luam legitimaţia unchiului meu şi după ea, îmi desenam una. Cu o monedă şi un pix roşu încercuiam un fel de ştampilă...”
A intrat la Academia de Poliţie cu 9,57
Chiar dacă s-a bucurat enorm când a intrat la Academia de Poliţie cu media 9,57, experienţele de aici nu au fost chiar uşoare. „Am fost printre primele zece fete. M-am bucurat enorm de reuşita mea, dar ce m-a aşteptat după....Am avut parte de ce am urât cel mai mult, să mă trezesc dimineaţa de la 6.00 şi să fac şi înviorare cu ochii cârpiţi de somn”, afirmă subinspectorul.
Dar din perioada cât a fost studentă are şi multe amintiri frumoase. Şi-a întâlnit marea dragoste, cu care s-a căsătorit în 2007. „Pe Robert l-am cunoscut în prima lună, când făceam antrenamente în tabără la Drajna, la focul de tabără. Ne-am împrietenit şi, pentru că ne completăm foarte bine unul pe celălalt, dragostea s-a înfiripat când nu ne-am aşteptat”.
Printre activităţile de care se ocupă Alina se află şi cea de prevenire a infracţionalităţii în trafic: „Chiar dacă sunt femeie este suficient să fiu îmbrăcată oficial ca participanţii la trafic să fie timoraţi. Când mă duc lângă maşina lor, se aşteaptă să fie sancţionaţi, dar când le spun că este o activitate de prevenire răsuflă uşuraţi.” afirmă ofiţeru