Visul omenirii de a descoperi o sursă de energie inepuizabilă pare a fi împlinit. Prof. univ. dr. Ioan Burnea, coordonatorul echipei de cercetare formată din doi profesori universitari doctori în chimie şi trei ingineri specialişti în electrotehnică, absolvenţi ai facultăţii de profil la Universitatea din Craiova, susţine că deţine cheia rezolvării necesarului de energie al planetei.
Citeşte şi: Cum va „fierbe“ Pământul la o climă mai caldă cu 4 gradeInel uriaş al lui Saturn, descoperit de astronomi
Profesorul Ioan Burnea are o activitate didactică în domeniul chimiei de aproape 50 de ani. El şi-a dedicat întreaga viaţă studiului electronului. „Toţi am abordat o problemă de senzaţie şi anume existenţa fenomenului de perpetuum mobile în natură şi valorificarea energiei de mişcare continuă a electronilor în jurul nucleelor atomice. Ideea este extraordinară pentru că, dacă se va reuşi punerea în practică, vom avea la dispoziţie o sursă de energie inepuizabilă şi nepoluantă, care va rezolva pentru totdeauna nevoia de energie a omenirii. S-ar putea crea în viitor un perpetuum mobile”, afirmă profesorul Burnea.
Nevoile de energie ale omenirii pot fi rezolvate prin perpetuum mobile electronic, mai afirmă cercetătorii craioveni: „Am analizat cu responsabilitate existenţa fenomenului de perpetuum mobile în natură. Aceasta deoarece, cu două-trei secole în urmă, o serie de fizicieni au afirmat hazardat că acest fenomen nu există în natură şi că nu se poate construi un perpetuum mobile deoarece contravine legilor fizicii - pe atunci nu se cunoştea structura atomului şi se spunea că este gol. De fapt, atomul are un nucleu şi un înveliş electronic”.
Mişcarea electronilor în atomi în jurul nucleelor atomice, de miliarde de ani, este un exemplu concret de perpetuum mobile electronic. "Numai electronii de pe straturile de valenţă care participă la legăt