Cunoscut publicului datorită compoziţiilor sale care au apărut pe coloana sonoră a filmelor „Amelie” de Jean-Pierre Jeunet (2001) şi „Good Bye, Lenin” (2003), Tiersen (39 de ani) a mai cântat în România în 2003.
Francezul foloseşte în compoziţiile sale relativ minimaliste o mare varietate de instrumente, amintind ori de muzica clasică europeană, ori de folclorul francez. El utilizează în principal pianul, acordeonul şi vioara, alături de instrumente ca xilofonul, pianul de jucărie, instrumentul cu unde Martenot, clavecinul sau maşina de scris. Stilul său muzical aminteşte de Frédéric Chopin, Erik Satie, Philip Glass şi Michael Nyman.
În 14 ani de carieră, Yann Tiersen a lansat nouă albume de studio şi trei înregistrări din concerte. „Yann Tiersen & Shannon Wright” a fost lansat în 2004, iar „Les Retrouvailles”, album de mare succes, produs în colaborare cu renumiţi interpreţi francezi, a fost lansat în 2005.
Un artist complet
Anul trecut, el a compus coloana sonoră pentru „Tabarly”, un documentar de Jacques Perrin despre „părintele” iahtingului francez. Tiersen a avut şi numeroase colaborări cu trupe franceze ca Noir Desir, Red Cardell sau Bästard, dar şi cu britanicii de la The Divine Comedy, trupa lui Neil Hannon. Muzicianul este membru în This Immortal Coil, o trupă dedicată reinterpretării pieselor Coil, şi a cântat în septembrie cu Orka, un cvintet experimental din insulele Feroe, într-un turneu în Germania şi Polonia.
Biletele, între 50 şi 210 lei
La Bucureşti, artistul va fi însţit de solista Christine Ott şi de alţi muzicieni pregătiţi pentru un concert complet, cu tobe, chitare şi multe alte instrumente. Concertul va începe la ora 20.00. Biletele costă 50, 70, 125, 155 sau 210 lei şi sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, a librăriilor Cărtureşti şi online, pe