O discuţie cu şeful salubrităţii s-a finalizat cu coşuri de gunoi pe o stradă. Cei care aruncă la întâmplare hârtii sau ambalaje pe stradă se scuză că nu găsesc coşuri de gunoi. De azi-dimineaţă, pe strada Mr Brezişeanu, ei nu mai au această scuză. Hârtii, mucuri de ţigară sau ambalaje de plastic sunt înşirate discret pe lângă garduri, dar şi prin curţile caselor de pe strada Maior Eugen Brezişeanu. Dorina locuieşte pe această stradă şi nu o dată a fost nevoită să strângă resturi din curte. „Pe lângă peturi şi hârtii, care sunt la ordinea zilei, am adunat într-o dimineaţă un pampers de copil. Mi s-a făcut scârbă. Oamenii de la salubritate vin şi curăţă strada şi trotuarele, dar nu şi curţile oamenilor”, spune Dorina.
Am vrut să aflu chiar din gura unuia dintre aceşti contravenienţi motivul pentru care, fără nicio jenă, s-a debarasat de paginile unui ziar chiar în mijlocul străzii, nu înainte de a-l fi făcut bucăţele. Adolescentul a afirmat, destul de încurcat că l-am surprins: „Păi, dacă nu e niciun coş de gunoi...”, după care s-a aplecat şi a adunat bucăţile de ziar care nu fuseseră încă luate de vânt.
Un coş stradal costă 100 de lei
Într-adevăr, strada Mr. Brezişeanu nu avea, în urmă cu 24 de ore, vreun coş de gunoi. Contactat telefonic, directorul Serviciului de Salubritate al Primăriei Târgovişte, Dănuţ Badea, a recunoscut că mai există zone ale oraşului în care nu au fost montate coşuri de gunoi. „Anul acesta, am amplasat 800 de astfel de coşuri în diferite puncte din oraş. Costul unul coş de gunoi este de 100 de lei. În acest moment, nu mai sunt fonduri pentru achiziţionarea şi montarea de mobilier stradal”, a declarat Dănuţ Badea.
Necesarul este de 3.000 de coşuri
În Târgovişte, potrivit directorului serviciului de salubritate, este nevoie de 3.000 de astfel de coşuri de gunoi. „Strada M