Procesul de digitalizare a primului document din Arhiva de Aur a Radiodifuziuni române a fost lansat cu ocazia împlinirii a 81 de ani ai Radio România, duminică, 1 noiembrie. “Radio Romania a reuşit ceva unic în peisajul românesc: coagularea tuturor energiilor pentru realizarea unui proiect de asemenea anvergură. Au fost alături de noi peste 1500 de oameni, din diverse domenii ale vieţii culturale, sociale şi politice, reprezentanţi ai instituţiilor statului, membri marcanţi
Procesul de digitalizare a primului document din Arhiva de Aur a Radiodifuziuni române a fost lansat cu ocazia împlinirii a 81 de ani ai Radio România, duminică, 1 noiembrie.
“Radio Romania a reuşit ceva unic în peisajul românesc: coagularea tuturor energiilor pentru realizarea unui proiect de asemenea anvergură. Au fost alături de noi peste 1500 de oameni, din diverse domenii ale vieţii culturale, sociale şi politice, reprezentanţi ai instituţiilor statului, membri marcanţi ai societăţii civile, academicieni, dascăli, scriitori, jurnalişti şi nenumăraţi artişti. Cu totii au sustinut salvarea patrimoniului nostru naţional”, a spus Maria Toghina, preşedinte director general al Radio Romania.
În cadrul conferinţei a fost digitalizat primul document al Arhivei de Aur: “Unităţi organice în viaţa statelor şi naţiunilor“, discurs susţinut de Nicolae Iorga în data de 24 martie 1939, fragment al conferinţelor radiofonice “Sfaturi pe întunerec“.
“După digitalizare, Arhiva de Aur va fi cea mai versatilă bibliotecă virtuală pe care şi-ar putea-o dori un radio, pentru că vor putea fi accesate nu doar documentele audio, ci şi fotografii sau documente video“, a mai declarat Maria Toghina.
Se fac pregătiri din 2007
«Apelul pentru salvarea memoriei Radioului » a fost lansat cu doi ani în urmă, când radiodifuziunea a rugat publicul