Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a retras autorizaţia de funcţionare a fondului deschis de investiţii KD MultiFond. Acesta era singurul din România cu plasamente numai în alte fonduri de investiţii. Unicul investitor al fondului a solicitat o cerere de răscumpărare masivă, de 500.000 lei. Ca urmare, activele KD MultiFond au scăzut semnificativ. "În urma acestei retrageri, activele fondului au scăzut la o valoare foarte mică, care ne-a determinat să cerem retragerea autor
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a retras autorizaţia de funcţionare a fondului deschis de investiţii KD MultiFond. Acesta era singurul din România cu plasamente numai în alte fonduri de investiţii.
Unicul investitor al fondului a solicitat o cerere de răscumpărare masivă, de 500.000 lei. Ca urmare, activele KD MultiFond au scăzut semnificativ.
"În urma acestei retrageri, activele fondului au scăzut la o valoare foarte mică, care ne-a determinat să cerem retragerea autorizaţiei de funcţionare a fondului şi lichidarea acestuia. De la înfiinţarea sa, fondul nu a prezentat un interes mare pentru investitori, însă nu este singurul produs care dispare din lipsă de atractivitate", a declarat, Jan Pricop, director general adjunct al KD Investments, care administra KD MultiFond.
Potrivit unei decizii a CNVM, administratorul trebuie să-i trimită într-o lună un raport de audit prin care să dovedească lichidarea tuturor activelor şi obligaţiilor, precum şi închiderea conturilor bancare.
O existenţă scurtă
Fondul, apărut în 2007, avea 40% dintre plasamente în alte două fonduri ale KD, KD Maximus şi KD Optimus. Alte investiţii au fost în active Intercapital şi în diverse fondurile de plasamente externe ale grupului KD.