Royal Bank of Scotland (RBS) ar putea fi obligata de Uniunea Europeana sa vanda mai multe active decat planificase initial, potrivit Bloomberg. RBS ar putea fi nevoita sa vanda diviziile de asigurari Churchill, Direct Line si Green Flag, 300 de unitati bancare si sa isi reduca divizia de investitii bancare.
Totodata, RBS si-ar putea vinde si unitatea de procesare a cardurilor Global Merchant Acquiring, arata cotidianul Sunday Telegraph, fara a prezenta insa sursa acestei informatii.
"Acordul cu UE va include unele vanzari care nu erau luate in calcul initial. Scopul RBS este ca nici una dintre vanzarile cerute sa nu ii afecteze planul de recuperare", se arata intr-un comunicat al RBS.
Uniunea Europeana obliga bancile care au luat ajutoare de la stat sa vanda active si unitati bancare pentru a se asigura ca nu beneficiaza de avantaj concurential. RBS a primit anul trecut 20 miliarde de lire sterline de la guvernul britanic, pentru a face fata efectelor crizei economice.
Luna trecuta, UE a obligat grupul ING, cea mai mare companie financiara olandeza, sa isi vanda divizia de asigurari pentru a putea primi ajutorul de stat acordat de autoritati. In Marea Britanie, Lloyds Banking Group ar putea fi nevoit sa isi vanda active si unitati, in vreme ce Northern Rock s-ar putea diviza.
Actiunile RBS se depreciau cu 7% in aceasta dimineata, la 39 pence. Royal Bank of Scotland (RBS) ar putea fi obligata de Uniunea Europeana sa vanda mai multe active decat planificase initial, potrivit Bloomberg. RBS ar putea fi nevoita sa vanda diviziile de asigurari Churchill, Direct Line si Green Flag, 300 de unitati bancare si sa isi reduca divizia de investitii bancare.
Totodata, RBS si-ar putea vinde si unitatea de procesare a cardurilor Global Merchant Acquiring, arata cotidianul Sunday Telegraph, fara a prezenta insa sur