Buy back-ul imobiliar, prin care se poate achiziţiona o locuinţă nouă oferind una veche la schimb, plus diferenţa, a fost abandonat de puţinii dezvoltatori care au apleat la acest sistem, după primele luni de încercare. Motivul principal stă în imposibilitatea de a valorifica imobilul vechi pe o piaţă inactivă, în care blocarea banilor înseamnă moarte sigură. Chiar dacă o serie de jucători din piaţa de real estate au văzut iniţial în această metodă o posibilitate de st
Buy back-ul imobiliar, prin care se poate achiziţiona o locuinţă nouă oferind una veche la schimb, plus diferenţa, a fost abandonat de puţinii dezvoltatori care au apleat la acest sistem, după primele luni de încercare. Motivul principal stă în imposibilitatea de a valorifica imobilul vechi pe o piaţă inactivă, în care blocarea banilor înseamnă moarte sigură.
Chiar dacă o serie de jucători din piaţa de real estate au văzut iniţial în această metodă o posibilitate de stimulare a vânzărilor, ideea a fost abandonată pe drum odată cu accentuarea crizei şi scăderea cererii de locuinţe.
„Am renunţat la metoda de vânzare prin buy back pentru că nu era eficientă pentru noi ca dezvoltatori. Au fost şi puţine solicitări pe această zonă, dar au fost şi cazuri în care clientul avea un apartament într-o zonă proastă şi noi pierdeam. Motivul principal pentru care am renunţat este că nu vrem să rămânem cu apartamentele vechi pe care să nu le putem valorifica“, a declarat pentru capital.ro Alexandra Călin, reprezentantul de vânzări al firmei Stein Construct.
Stein Construct a fost printre primii dezvoltatori care au aplicat acest sistem, încă din 2007, când piaţa explodase. Compania oferea posibilitatea cumpărătorilor interesaţi de achiziţia unui apartamente într-unul din proiectele Rubin Stein şi Saphir Stein, ca după achitarea unui avans de 30% să îşi cedeze locuinţa veche pentru re