Persoanele care mananca alimente bogate in grasimi, dulciuri si prajeli, risca sa se imbolnaveasca de depresie. In schimb, in cazul celor are consuma fructe si legume riscul este mai scazut.
Cercetatorii de la Colegiul Universitar din Londra au efectuat un studiu in randul a 3.500 de persoane de varsta mijlocie, informeaza BBC.
Jumatate dintre participantii la cercetare a consumat alimente sanatoase cum ar fi fructe, legume si peste, iar cealalta jumatate a mancat produse alimentare cu un continut mare de grasime, dulciuri, carne prajita si produse lactate cu grasime.
Cei care au mancat alimente sanatoase au avut un risc cu 26% mai mic de a suferi de depresie in viitor. In schimb, cei care au consumat alimente grase au avut un risc cu 58% mai mare de a suferi de depresie.
Nu este clar inca de ce unele produse alimentare pot creste riscul de depresie, dar oamenii de stiinta cred ca este posibil sa existe o legatura cu unele afectiuni cum ar fi bolile de inima.
Andrew McCulloch, director executiv al Fundatiei de Sanatate Mintala, a declarat ca acest studiu "demonstreaza inca o data ca exista o legatura stransa intre ceea ce mancam si sanatatea noastra mintala".
Persoanele care mananca alimente bogate in grasimi, dulciuri si prajeli, risca sa se imbolnaveasca de depresie. In schimb, in cazul celor are consuma fructe si legume riscul este mai scazut.
Cercetatorii de la Colegiul Universitar din Londra au efectuat un studiu in randul a 3.500 de persoane de varsta mijlocie, informeaza BBC.
Jumatate dintre participantii la cercetare a consumat alimente sanatoase cum ar fi fructe, legume si peste, iar cealalta jumatate a mancat produse alimentare cu un continut mare de grasime, dulciuri, carne prajita si produse lactate cu grasime.
Cei care au mancat alimente sana