În această dimineață s-a redeschis şi Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor de pe bulevardul Mamaia, după percheziţia de amploare de la sfârşitul săptămânii trecute efectuată de procurorii DIICOT București. Mai citește și:
Procurorii au închis Serviciul Înmatriculări ConstanțaAcuzații din „Dosarul Plăcuțelor“ au fost lăsați în libertate
Deşi anchetatorii au dorit să verifice arhiva instituţiei, şeful Serviciului, Romeo Tecău, a precizat astăzi încă o dată că niciunul dintre lucrătorii săi nu a fost vizat de anchetă.
„Obiectul cercetării este la adresa unor firme de înmatriculare, iar reprezentanţii atelierului unde se fabrică plăcuţele sunt parte din altă structură şi doar prestează o activitate pentru noi“, a precizat Tecău. El a mai afirmat că numerele de înmatriculare falsificate nu pot apărea în evidenţele serviciului condus de el, dar orice proprietar de autoturism care are vreo suspiciune poate solicita o verificare.
„Noi am depistat în Constanţa 22 de chitanţe pe care le-am trimis spre
verificare“, a mai spus Romeo Tecău.
Una dintre explicaţiile acestui caz cu multe ramificaţii în rândul proprietarilor de autoturisme şi firmelor de înmatriculare ar fi taxa de poluare care s-a răsfrânt asupra comercianţilor de maşini second-hand care s-au trezit brusc fără obiectul muncii. Până la perceperea acesteia, numărul zilnic al înmatriculărilor ajungea la 300 pe zi, dar în prezent a scăzut la 80-100 pe zi.
Angajaţii atelierului au revenit astăzi la lucru chiar dacă doi dintre angajaţi, cu statut de poliţişti sunt în continuare în atenţia anchetatorilor. „Domnul Daniel Scarlat nu este aici“, a spus ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, instituţie în curtea căreia se află atelierul de fabricat plăcuţe de înmatri