Imobilul din strada Aurel Botea a ajuns în paragină deoarece încă nu s-a stabilit cine este proprietarul său. Clădirea din Sectorul 3 a trecut în ultimii 20 de ani printr-o serie de aventuri şi nu pare să fie terminată prea curând.
Imobilul de pe strada Aurel Botea nr. 45 se afla în în 1970 în proprietatea lui Sirian Anait. Acesta a decis să părăsească România, drept pentru care a făcut o procură prin care îi dădea drept lui Georgescu Popa să administreze casa.
În ’79, din dorinţa fostului dictator de a transforma casele în blocuri, imobilul este expropriat şi trece în proprietatea statului. Cu puţin noroc, casa scapă de buldozere, iar administratorul Popa se gândeşte să o vândă la un an de la Revoluţie deşi nu deţinea acte de proprietate asupra ei. Culmea, se găseşte şi un cumpărător, Ioan Şeulean.
„Ştiu că cumpărătorul nu posedă acte de proprietate şi înţeleg să cumpăr în această situaţie“, scrie acesta în actul notarial încheiat de Adriana Timiş pe 12 septembrie 1990. Deşi în evidenţa cadastrală imobilul figurează la adresa Aurel Botea nr 45 Şeulean face acte de vânzare cumpărare pe imobilul situat la numărul 45B, o adresă inexistentă.
Culmea este că adresa falsă apare şi în actul de identitatea a lui Şeulean. „Imobilul de la nr 45 era retrocedat şi nu se putea vinde, de aceea s-a adăugat acest B, pentru că adresa Aurel Botea nr. 45B nu figura în documentele cu imobile retrocedate“, spune o sursă din primărie.
Proprietar pe un imobil inexistent
Proaspăt proprietar, Şeulean se apucă să construiască un spaţiu comercial şi birouri, fără însă să aibă autorizaţie de construcţie. Inspectorii primăriei „îl prind“ în 1993, îi dau amendă şi-l pun să dărâme construcţiile.
De atunci a început lupta lui Şeulean cu primăria, în curtea tribunalului. Primăria a dat amendă pentru imobilele de la nr 45, Şeulean spune că este proprietar pe i