Un comitet de specialitate al Uniunii Europene (UE) a aprobat solicitarea României privind prelungirea perioadei de tranziţie, cu până la doi ani, pentru o serie de unităţi din industria cărnii, astfel încât acestea să se alinieze la cerinţele europene.
Comitetul permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătate Animală din UE a aprobat solicitarea României de prelungire a perioadei de tranziţie, până în decembrie 2011, pentru o serie de unităţi din industria cărnii. Prelungirea acordată este de maximum doi ani şi oferă şansa unor unităţi de prelucrare a cărnii şi a peştelui şi unor depozite frigorifice să finalizeze procesele de restructurare şi modernizare şi să se alinieze cerinţelor structurale europene, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
Propunerea de prelungire a perioadei de tranziţie a fost susţinută prin mai multe argumente, printre care ponderea de peste 80% a unităţilor din România care au fost listate pentru tranziţie înainte de aderare şi acum sunt conforme cu normele europene. În acelaşi timp, închiderea unităţilor respective ar fi însemnat pierderea a aproximativ 5.000 de locuri de muncă în zone rurale. Pentru monitorizarea situaţiei, România va trimite două rapoarte. Un comitet de specialitate al Uniunii Europene (UE) a aprobat solicitarea României privind prelungirea perioadei de tranziţie, cu până la doi ani, pentru o serie de unităţi din industria cărnii, astfel încât acestea să se alinieze la cerinţele europene.
Comitetul permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătate Animală din UE a aprobat solicitarea României de prelungire a perioadei de tranziţie, până în decembrie 2011, pentru o serie de unităţi din industria cărnii. Prelungirea acordată este de maximum doi ani şi oferă şansa unor unităţi de prelucrare a cărnii şi a peştelui şi unor depozite frigorifice să finalizeze procesele de restruc