Ministerul român de Externe va comunica prin intermediul Twitter pe tema organizării şi desfăşurării alegerilor prezidenţiale în străinătate, acest demers reprezentând un "exerciţiu de transparenţă" şi o încercare de înlăturare a oricăror semne de suspiciune. Directorul general al Direcţiei de diplomaţie publică din MAE, Oana Marinescu, a anunţat astăzi că ministerul va folosi şi un canal de comunicare inedit pentru transmiterea informaţiilor privind alegerile din străinătate.
" Vom comunica pe Twitter pe tema modului în care organizăm efectiv alegerile în străinătate. Nu vrem să dublăm comunicatele oficiale, acestea se regăsesc pe site-ul MAE. Ceea ce vrem să comunicăm prin Twitter sunt acele informaţii legate de organizarea scrutinului care nu apar în comunicatele de presă, care pot aduce puţină culoare şi care vor arăta ce se întâmplă în interiorul unei instituţii atunci când se organizează un proces de anvergură ", a declarat Marinescu, citată de NewsIn.
" Este un exerciţiu de transparenţă, prin care vrem să arătăm că în afara faptului că o echipă de oameni din Centrală lucrează cu echipe de oameni din ţările în care vom desfăşura scrutine nu există nimic care să trezească suspiciune ", a punctat oficialul MAE.
Prima informaţia apărută pe contul MAE de Twitter a fost că toţi preşedinţii birourilor secţiilor de votare din străinătate vor fi diplomaţi de la misiuni sau din Centrală. De altfel, secretarul de stat din MAE Bogdan Aurescu a declarat de săptămâna trecută că alcătuirea birourilor secţiilor de votare din străinătate va fi finalizată până pe data de 17 noiembrie, preşedinţii birourilor secţiilor de votare urmând să fie diplomaţi astfel încât să existe garanţia că secţiile de votare şi procesul de vot se găsesc în situaţii perfect neutre.
La alegerile prezidenţiale din acest an pot vota şi turiştii