Urmând exemplul Marii Britanii, Franţa a deschis în weekend arhivele sale privind căderea Zidului Berlinului, documentele arâtând faptul că Margaret Thatcher s-a opus unificării Germaniei. Fostul cancelar german Helmut Kohl (1982-1998), fostul preşedinte american George Bush (1989-1993) şi fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov (1985-1991) s-au reîntâlnit sâmbătă la Berlin cu ocazia aniversării a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Fostul premier britanic Margaret HIlda Thatcher (1979-1990), care, în vârstă de 84 de ani, are Alzheimer şi fostul preşedinte al Franţei, Francois Mitterand (1981-1995), care a murit în 1996, au fost marii absenţi de la întâlnire.
Privită de mulţi ca având un rol decisiv în terminarea Războiului Rece, Margaret Thatcher nu a fost la întâlnire şi nu se ştie dacă ea a fost invitată sau nu.
Urmând exemplul Marii Britanii, Franţa a deschis în weekend arhivele sale privind căderea Zidului Berlinului, documentele arâtând că împotrivirea lui Thatcher faţă de unificarea Germaniei. “ Franţa şi Marea Britanie ar trebui să se unească în faţa ameninţării germane ”, i-ar fi spus ea ambasadorului francez în Londra, potrivit Times. . “ Kohl e capabil de orice. A devenit un alt om. Nu se mai cunoaşte, nu se mai controlează. Se crede conducătorul evenimentelor şi acţionează ca şi cum ar fi ” , a mai zis fostul premierul britanic potrivit arhivei franceze.
Helmut Kohl a spus la întâlnirea cu Bush şi Gorbaciov că “ Thatcher spune că Parlamentul European nu ar trebui să aibe nicio putere de decizie, pentru că Westminster nu poate să cedeze nicio bucăţică din suveranitatea sa. Ideile ei sunt pre-Churchill. Crede că era de după Războiul Rece nu s-a încheiat şi susţine că istoria nu a fost corectă - Germania este atât de bogată şi Marea Britanie trebuie să lupte pentru supravieţuire. Au câştiga