Foloseşte umorul drept panaceu şi este dispus să accepte orice provocare a vieţii care l-ar putea propulsa cu un pas înainte.
Ciprian Moraru sau Don Machiavelli, aşa cum este cunoscut prin târg, este omul cu farsele, cel care, prin intermediul unei emisiuni TV, intră în casele ieşenilor în fiecare weekend pentru a le arăta că viaţa poate fi şi altfel. Pentru el, umorul este o formă de luptă împotriva vulgărităţii omniprezente şi a frustrărilor cu rădăcini adânci în copilărie.
Motto-ul lui este „Scapă din turmă!“
„M-am născut într-un ghetou, iar acolo copiii, de la 12 ani o luau pe calea răului. Deviza mea este «Scapă din turmă», iar prin umor am încercat să redirecţionez răul şi violenţele din copilărie“, susţine Ciprian, aluzie la faptul că a venit pe lume în Podu Iloaiei şi că primii ani de viaţă i-a trăit într-un mediu deloc lipsit de imagini crude. Şi-a urmat deviza, iar în clasa a V-a a ajuns la Iaşi, la Colegiul „Costache Negruzzi“. Trecerea a fost destul de bruscă pentru elevul care nu era genial, dar care „avea sclipiri“. Porecla Don Machiavelli i se trage de la profesoara de limba română, Camelia Gavrilă, care l-a întrebat în timpul unei ore cum se numeşte personajul principal din „Moara cu noroc“.
„Nu prea ştiam şi încercam să fabulez, iar când m-a întrebat şi ce a furat, i-am răspuns: «A furat tot ce a putut lua». Atunci s-a enervat şi mi-a spus: «Măi, tu eşti Machiavelli!». De atunci toţi au început să-mi spună aşa“, îşi aminteşte Ciprian. „Bufonul clasei“ a încercat să afle cât mai multe despre Machiavelli, iar de aici a făcut o pasiune pentru Renaştere.
O vreme l-a atras şi poezia, dar a renunţat repede la versuri. „Din poet am vrut să devin gangster, ca să scap de sărăcie, aşa că după terminarea liceului am plecat în Germania, văzută de români pe-atunci ca noul El Dorado. Am plecat cu valul de tâlhari, viitori mafioţi şi pr