La 29 octombrie 1989, îngenunchea în faţa publicului. Era ultimul său spectacol. Sala Radio găzduia spectacolul-maraton "Start Melodii '89". Sala arhiplină a copleşit-o pe interpretă cu valuri de aplauze. În loc să se bucure de aprecierea publicului, Mihaela Runceanu s-a întristat şi a căzut pe gânduri. Poate îşi presimţea destinul. Deja de câteva luni îşi speria prietenii şi familia cu "previziunile ei": "Eu am să mor la 35 de ani. Dar nu vreau să mor în chinuri". Nu a ajuns la 35 de ani. Fatidica noapte de 31 octombrie spre 1 noiembrie i-a curmat viaţa la doar 34 de ani şi jumătate.
ULTIMELE ORE
Cu numai o zi înainte îi apăruse la Electrecord cel de-al doilea vinil LP, "Pentru voi, muguri noi". S-a întâlnit cu Titus Andrei şi mai bine de trei ore au căutat împreună în arhiva Radio negativele unor cântece. În jurul orei 19:30, Mihaela îşi sună părinţii, la Buzău, să le dea vestea cea bună: în sfârşit avea un disc nou.
"Marţi seară am vorbit cu ea la telefon. Plângea de bucurie că i-a ieşit albumul. Cum spunea ea, dădea «apă la şoricei»... La un moment dat ne-a spus că sună cineva la uşă şi a închis telefonul. Asta a fost ultima convorbire", îşi aminteşte Nicolae Runceanu, tatăl Mihaelei.
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 4:00 dimineaţa, telefonul familiei Runceanu a sunat din nou. Era un vecin al fetei lor, care avea grijă de casă cât lipsea Mihaela din Bucureşti. "Ne-a întrebat dacă putem veni la Bucureşti, că «e o situaţie. S-a întâmplat ceva cu Mihaela». N-a pomenit nimic de starea ei, dacă e la spital sau... Nu ştia cum să-mi spună. Imediat m-a fulgerat gândul că nu mai este. Am plecat într-un suflet şi, când am ajuns, scara blocului era plină de lume", povesteşte tatăl. Mihaela fusese omorâtă violent.
CELE CREŞTINEŞTI
Nicolae Runceanu a fost întâmpinat de procurorul de caz. A ar