Britanicul este o personalitate în domeniul economic şi financiar. De câţiva ani predă la Universitatea Emanuel din Oradea şi promovează România în Regatul Unit Iniţial a ales contabilitatea, dar balanţele pe care trebuia să le realizeze l-au întors din drum. „Mi-am dorit din tinereţe să am o afacere, iar pentru asta voiam să fiu instruit”, explică el. S-a specializat în finanţe-bănci şi politică monetară.
După absolvire, s-a implicat atât în economia reală, cât şi în viaţa academică. A predat la City University Business School din Londra, al cărei decan a fost. În paralel a acordat consiliere economică multor firme cu greutate în economia britanică. Din 1983 până în 1985, a fost directorul Băncii Naţionale al Marii Britanii. „În perioada aceea, un negustor de aur mi-a spus că în vremuri de criză trebuie să fii un lider decis. Această lecţie mi-a prins foarte bine, pentru că am trecut prin câteva crize până acum”, povesteşte el.
Din 1985 până în 1990, a fost consilier pe probleme economice al premierului Margaret Thatcher. „În perioada aceea nu a fost o criză propriu-zisă. Oricum, nu ca cele din a doua jumătate a anilor `90 sau cea de acum. Dar doamna Thatcher este unul dintre cei mai hotărâţi oameni pe care îi ştiu”, precizează el. El este arhitectul programelor de privatizare a anumitor companii şi servicii de stat.
Din 1990, lordul Griffiths este vicepreşedinte al concernului Goldmann Sachs International şi al Comitetului Internaţional de Audit a Afacerilor din Europa de Est şi Asia. În Camera Lorzilor conduce Comisia Economică. „Îmi place să lucrez. În echipa Goldmann Sachs, majoritatea mi-ar putea fi copii. Sunt atât de inteligenţi, de creativi. Mă ţin şi pe mine tânăr”, spune el mulţumit. Merge cu plăcere la birou. „Dacă vreodată nu mă voi bucura de ce fac, mă voi pensiona, dar nu cred că pensia este un concept creştin”