Sonia Kegheş susţine că plafonul dormitorului s-a lăsat cu zece centimetri şi crede că vinovat de această situaţie este vecinul său, care şi-a renovat apartamentul
Proprietarul locuinţei de deasupra şi-a turnat o şapă de beton şi şi-a pus pavele în întreaga casă, fapt ce a dus la şubrezirea tavanului la apartamentul de dedesubt.
Calvarul Soniei Kegheş a început acum doi ani, când vecinul său de deasupra, Constantin Diaconu, şi-a renovat apartamentul şi a slăbit structura imobilului inferior. „Vecinul meu a scos PFL-ul de sub parchet şi a turnat în toată casa un strat de beton, peste care a aşezat şi un strat de gresie, cu o greutate de peste două kilograme/placa. De atunci, tavanul meu continuă să se lase“, povesteşte Sonia Kegheş.
Pietreanca locuieşte într-un bloc de pe strada Independenţei (cartierul Precista), la parter. În 2007, Sonia Kegheş s-a adresat Inspectoratului de Stat în Construcţii, care l-a obligat pe vecin să stopeze lucrările şi să se adreseze unui expert. Atunci, Constantin Diaconu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru realizarea lucrărilor fără autorizaţie.
Din poartă în poartă
Constantin Diaconu a apelat la un expert din Iaşi, care, în urma unui control vizual, i-a permis continuarea lucrărilor. Pe 13 iunie 2007, Sonia Kegheş i-a acţionat în instanţă atât pe vecin, cât şi pe expertul din Iaşi, pe care-l acuză că a întocmit raportul de expertiză numai pe baza celor spuse de Constantin Diaconu, fără a face măsurătorile necesare.
Conform altor două rapoarte de expertiză, emise de experţii trimişi de instanţă, în camerele în care a fost parchet nu se mai pot introduce obiecte de mobilier şi nu mai pot locui nici persoane. Experţii au decis că: „este necesar ca pârâtul să procedeze la demontarea pardoselii din gresie. Aceasta poate conduce la deformaţii ale planşeelor şi fisuri în acestea, care să depăşească normele d