» Soseaua de centura a Constantei ar fi trebuit sa fie inaugurata la inceputul acestei luni.
» Din cauza descoperirilor arheologice si a schimbarilor de la putere, lucrarile bat pasul pe loc.
Pe data de 29 mai 2007, conducerea directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta, reprezentanta prin directorul Jean Paul Tucan, anunta stabilirea provizorie a traseului pe care urma sa treaca viitoarea sosea de centura a Constantei. Tucan spunea ca, daca lucrurile merg bine, lucrarile ar fi putut incepe in octombrie 2007 si ar fi trebuit sa fie finalizate in doi ani, deci chiar in aceste zile. Asa cum s-a intamplat insa in majoritatea proiectelor de infrastructura, lucrurile nu au mers bine. Astfel, dupa doi ani, nu s-a turnat nici macar un metru de asfalt din sosea, iar in ritmul actual nici nu se va intampla acest lucru in viitorul apropiat.
Principala piedica este descoperirea in zona traseului a unor vestigii istorice. Arheologii constanteni cerceteaza cu multa atentie zona Ovidiu-Poiana-Cumpana, scotand zilnic la suprafata vase, ulcioare, opaite, bijuterii sau monede, toate din perioada secolelor II-III dupa Hristos sau secolul II inainte de Hristos. Pe santier au fost detasati zece cercetatori care analizeaza arealul si se ocupa cu clasificarea si impachetarea obiectelor. Arheologul Catalin Dobrinescu a declarat ca echipa de cercetatori este impartita in doua.
Unii lucreaza pe portiunea cuprinsa intre km 4±600, unde au scos la suprafata in jur de o suta de gropi rituale din perioada getica. In cel de-al doilea punct, a precizat specialistul, s-a gasit o necropola romana din secolele II-III dupa Hristos. Alaturi de reprezentantii Muzeului National de Istorie si Arheologie Constanta muncesc si cateva zeci de detinuti detasati ai Penitenciarului Poarta Alba.
Cercetatorii au declarat ca intre kilometrul 2 si 5 al soselei, dar