Primarul Comunei Marpod şi primarul comunei Ludoş din judeţul Sibiu împreună cu viceprimarul au fost trimişi în judecată, în cauze distincte, de procurorii Serviciului Teritorial Alba Iulia din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Primarii se consideră nevinovaţi şi spun că justiţia le va face dreptate. Atât primarii şi viceprimarul sunt acuzaţi că şi-au însuşit prin fals şi uz de fals importante sume de bani din fonduri europene.
Falsuri pentru 13000 de lei de la APIA la Marpod
Sebastian Toader Dotcoş, primarul Marpod, judeţul Sibiu, se face vinovat potrivit procurorilor DNA de şase infracţiuni. Dotcoş este trimis în judecată de procurorii DNA pentru două infracţiuni de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor. Ambele infracţiuni sunt prin instigare, primarul folosindu-se de mai mulţi consăteni.
Acelaşi primar este invinuit şi de deturnare de fonduri, mai precis comiterea a două infracţiuni de schimbare fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei sumelor de bani obţinute din bugetul general al CE, ambele în forma complicităţii, precum şi două infracţiuni de fals intelectual.
În dosarul Marpod au mai fost trimişi în judecată Alexandru Galea şi Simion Giurgiu, acuzaţi de aceleaşi infracţiuni şi complicitate la săvârşirea acestora, precum şi Sandu Marius Voicu, agent agricol angajat al comunei Marpod, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de fals intelectual, cauza fiind înaintată spre soluţionare Judecătoriei Agnita.
APIA s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 13 000 lei, reprezentând subvenţie comunitară acordată pe nedrept.
Cel mai tânăr primar din judeţ, aflat la al doil