Tânărul în vârstă de 22 de ani spune că iluzionismul este o artă şi că trebuie să te dedici cu totul şi să pui mult suflet în ceea ce faci pentru a deveni profesionist în acest domeniu.
Pasiunea pentru magie o are de la vârsta de cinci ani. De la 17 ani, însă, s-a apucat serios să studieze trucurile de iluzionism.
„Când eram mic, urmăream tot ce dădeau la televizor despre magie. Am făcut o pasiune foarte mare pentru asta. Mai târziu, mi-am urmat visul, fără să ţin cont de ce zic cei din jur şi astfel am ajuns să fac această meserie la un nivel profesionist“, povesteşte tânărul.
Portret. Florin Hebean, inginerul în ie şi iţari
Portret. Georgia Petruţa Dascălu, un star în devenire
Portret. Cosmin Gheorghe a câştigat trei medalii la Olimpiadele Internaţionale de Informatică!
Portret. Aziz Osman: „Un om fără religie este ca un corp fără cap“
Iluzionismul este o artă
Pentru Paul, iluzionismul este o artă. Ca oricare altă formă de artă, nu contează dificultatea unui truc, ci impactul pe care îl are asupra publicului, emoţiile pe care le transmite, fie că sunt vesele, triste sau dramatice.
Paul crede că, dacă cineva vrea să înveţe să fie magician, trebuie în primul rând să îşi dorească foarte mult acest lucru. „Informaţii despre practicarea iluzionismului se găsesc peste tot pe internet. Important este să vrei să le cauţi. Cu cât este mai grea căutarea cu atât îţi par mai valoroase informaţiile pe care le-ai găsit“, explică el.
Paul a învăţat singur trucurile pe care le practică în prezent. „Eu am fost autodidact. Nu am avut niciun maestru. Am căutat informaţii în cărţi, filme, articole, am studiat şi am luat iluzionismul în serios“, mai spune Paul.
Transformă o bancnotă de 1 leu, într-una de 50 de lei
Acum, Paul este capabil să ia o bancnotă de 1 leu, s