Următoarea tranşă de un miliard şi jumătate de euro nu va veni la timp. Cel puţin asta spun la unison sindicatele şi patronatele după ce s-au întâlnit cu experţii FMI. Întârzierea e cauzată de criza politică de la Bucureşti şi va crea probleme statului care va trebui să se împrumute din altă parte – la dobânzi mai mari – pentru a plăti pensiile şi salariile. Plata acestora a început deja să întârzie în mai multe judeţe, între care şi Mureş, dup cum transmite corespondentul RFI Alex Cazan.
Următoarea tranşă de un miliard şi jumătate de euro nu va veni la timp…Cel puţin asta spun la unison sindicatele şi patronatele după ce s-au întâlnit cu experţii FMI.
Întârzierea e cauzată de criza politică de la Bucureşti şi va crea probleme statului care va trebui să se împrumute din altă parte – la dobânzi mai mari – pentru a plăti pensiile şi salariile. Plata acestora a început deja să întârzie în mai multe judeţe, între care şi Mureş, dup cum transmite corespondentul RFI Alex Cazan.
Aproape 70 de unităţi administrativ-teritoriale din Mureş din cele 102 existente au raportat Prefecturii Mureş că, în cazul în care nu vor primi bani de la bugetul de stat, nu vor putea face plăţile curente pentru lunile noiembrie şi decembrie.
Dintre acestea, în situaţia cea mai gravă se află Primăria Cozma, unde angajaţii nu şi-au primit salariile de trei luni, iar un furnizor a pus sechestru chiar pe clădire primăriei. De asemenea, la Ibăneşti, Gurghiu şi Papiu Ilarian, autorităţile au recurs la concedierea asistenţilor sociali după ce nu li s-au alocat fonduri de la buget pentru plata acestora, iar unii primari au decis chiar renunţarea la iluminatul stradal pe timp de noapte pentru a reduce cheltuielile.
În acest context, prefectul de Mureş, Emil Marius Paşcan apreciază că ar fi benefică o reorganizare administrativă a judeţului care să ducă la reducerea numărului