Conducerea CET a raţionalizat furnizarea agentului termic ca pe timpul lui Ceuşescu, din cauza lipsei combustibilului. Orarul zilnic de încălzire, cel puţin până pe 9 noiembrie, este 19.00 - 7.00. Meteorologii prognozează o încălzire uşoară a vremii abia de vineri. Până atunci, temperaturile vor varia între -6 şi 2 grade Celsius.
Ora 14.00Şefii Primăriei au anunţat la amiază că s-a majorat cota la gaz şi că va fi distribuită căldură şi în timpul zilei în funcţie de solicitări. "În urma discuţiilor cu Romgaz, s-a aprobat suplimentarea cotei de gaz cu 5.000 de metri cubi, s-a ajuns la 23.000 de metri cubi pe oră. În aceste condiţii, vom putea furniza căldură şi în timpul zilei, dacă temperaturile de afară se menţin aceleaşi", a afirmat viceprimarul Gabriel Grigore. Acesta a mai adăugat că sunt probleme la unele puncte termice din Păcurari la care încă se fac lucrări de modernizare, iar agentul termic în aceste zone va fi distribuit abia la sfârşitul săptămânii.
Citeşte şi: „Stăm cu haine groase pe noi, asta este soluţia“Şefii CET aduc cărbune din Africa de Sud
Pregătiri de iarnă de tot râsul la CET
Ieşenii riscă să rămână fără apă caldă
Ieşenii sunt condamnaţi de şefii municipalităţii să se încălzească la aragaz sau la radiatoare. Deşi temperaturile din ultimele zile i-ar determina pe toţi consumatorii CET să ţină deschise în continuu caloriferele, acest lucru le este imposibil. „Locuiesc pe şoseaua Păcurari şi nu am primit căldură deloc. Am sunat peste tot şi am fost trimis de la CET la punctul termic şi la asociaţiei. Cine mă poate lămuri de ce nu am căldură? Îngheţ de frig în casă!”, a spus revoltat ieşeanul Petru Murgoci.
Probleme cu furnizarea căldurii s-au înregistrat şi în alte cartiere, precum Tătăraşi, Podu Roş şi Nicolina. „Stau în Tătăraşi şi caloriferele mele abia se încălzesc noaptea. Ni s-a spus ba că