Tânărul arbitrează în liga a III-a, dar are grijă şi de forma fizică a fotbaliştilor de la FC Botoşani, unde este angajat pe postul de kinetoterapeut.
Ionuţ Brînzei a fost nevoit să aleagă mai tot timpul între hobby şi o altă ocupaţie specifică vârstei. Prima alegere a făcut-o în perioada liceului. „Încă din clasa a XI-a jucam fotbal la o echipă în campionatul judeţean. Câţiva dintre colegii de-atunci evoluează la echipe din liga a III-a. Trebuia să ajung şi eu acolo, dar prin 1998 m-a luat tatăl meu şi m-a dus la cursurile de arbitraj“, a povestit Ionuţ Brînzei. A finalizat aceste cursuri, dar la început nu a fost încântat de drumul ales.
Licenţiat în Kinetoterapie
„După ce am terminat cursurile de arbitraj nu prea am vrut să continui, însă am mers la meciurile unde eram delegat. În acea perioadă eram un copil, iar banii pe care îi primeam la sfârşitul meciurilor îmi prindeau bine în timpul săptămânii“, a declarat botoşăneanul, care între a juca fotbal în liga judeţeană şi a arbitra în acest eşalon a ales varianta a doua. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău, iar în fiecare weekend era delegat la diferite competiţii fotbalistice.
Arbitrul şi-a luat licenţa în Kinetoterapie, însă nu a vrut să se desprindă total de fotbal şi, după terminarea facultăţii, s-a angajat la clubul de fotbal FC Botoşani, unde activează şi în prezent. Arbitrajul l-a pus şi-n situaţii deosebite. „Am fost delegat la un moment dat arbitru de rezervă la un meci al FC Botoşani. Am anunţat la centru incompatibilitatea şi am fost mutat la un alt meci“, a completat Ionuţ Brînzei.
Se pregăteşte pentru eşalonul secund
Kinetoterapeutul a fost nevoit de multe ori să-şi petreacă nopţile pe drumuri pentru a ajunge la meciurile pe care clubul unde era angajat le disputa în deplasare. În fiecare săptămână, Ionuţ Brînzei este delegat să arb