Pe segmentul rezidenţial nou au rămas nevândute doar locuinţele mari, care reprezintă 20%-30% din volumul total. În urma tranzacţiilor realizate, stocul de locuinţe s-a redus. Piaţa rezidenţială din cartierul bucureştean se îndreaptă spre echilibru. Directorii de vânzări ai principalelelor ansambluri rezidenţiale dezvoltate în Prelungirea Ghencea sunt foarte greu de prins în această perioadă. Şi asta pentru că ori sunt ocupaţi cu semnarea contractelor de vânzare-cumpărare la notar, ori sunt la vizualizări de locuinţe.
De unde vine toată această efervescenţă imobiliară în cartierul bucureştean, într-o perioadă economică încă dificilă ? „Zona este considerată una bună, iar preţurile practicate până acum au fost unele potrivite cu bugetele cumpărătorilor“, spune Magda Puşcaşu, broker în cadrul Premium Imobiliare.
Cele mai multe ansambluri rezidenţiale cuprind apartamente cu preţuri mai mici de 60.000 de euro. Astfel, achiziţia prin programul „Prima casă“ a devenit o adevărată modă în cartierul bucureştean.
„Prima Casă“ e la modă
„Majoritatea tranzacţiilor s-au efectuat prin programul guvernamental. Dezvoltatorii care aveau apartamente de două camere la 65.000 sau 68.000 au redus din preţ pentru a profita de moment“, spune Magda Puşcaşu. În acest moment mai sunt puţine apartamente de vânzare, maximum 20%-30% din oferta iniţială. Au rămas însă libere doar locuinţele cu suprafeţe mai mari, care au şi un preţ neatrăgător pentru clienţii care vor casă în Ghencea.
Ieftiniri de 10%-15%
Posibilitatea achiziţionării imobilelor cu rate direct la dezvoltator a reprezentat o altă soluţie care a dat roade, potrivit Magdei Puşcaşu.Astfel, scăderile la nivel de tranzacţii nu au fost atâ de dramatice, comparativ cu alte zone. De aceea, preţurile au scăzut cu doar 10%-15%, cu unele excepţii.