Companiile de dezvoltare cu capital britanic s-au hazardat cel mai tare în a-şi promova planurile pentru piaţa locală, anunţând în ultimii trei ani investiţii imobiliare ce depăşesc 6,7 mld. euro. În top urmează companiile cu capital israelian care, în plin având al pieţei autohtone, au pariat pe investiţii de peste 5,8 mld. euro. Pe locul trei se situează spaniolii, care au invadat la propriu piaţa şi care aveau programate proiecte imobiliare de peste 3,9 mld. euro. Analiza
Companiile de dezvoltare cu capital britanic s-au hazardat cel mai tare în a-şi promova planurile pentru piaţa locală, anunţând în ultimii trei ani investiţii imobiliare ce depăşesc 6,7 mld. euro. În top urmează companiile cu capital israelian care, în plin având al pieţei autohtone, au pariat pe investiţii de peste 5,8 mld. euro. Pe locul trei se situează spaniolii, care au invadat la propriu piaţa şi care aveau programate proiecte imobiliare de peste 3,9 mld. euro.
Analiza realizată de capital.ro a luat în calcul planurile care cuprindeau cele mai mari investiţii anunţate de companiile active pe sectorul imobiliar, după naţionalitate, în ultimii trei ani.
Începând cu 2003, piaţa imobiliară românească a început să atragă dezvoltatorii israelieni şi greci, care au profitat de un teren arid. În 2005 piaţa a fost asaltată de investiţiile masive în achiziţii de portofoliu, realizate de fondurile de investiţii austriece. Dezvoltatorii birtanici şi-au făcut simţită prezenţa prin investiţii strategice în terenuri. Un top similar realizat în 2007 plasa companiile cu capital spaniol pe primul loc după investiţiile avansate. Ibericii au apucat de coarne piaţa imobiliară românescă şi şi-au programat investiţii de durată, orientate în principal spre sectorul rezidenăţial.
Topul a fost schimbat de câteva companii cu capital britanic care au intrat pe piaţă cu planuri m