În anexa materialului, puteţi vizualiza lista completă a expropriaţilor - persoane fizice şi juridice - care se află pe traseul viitoarei variante de ocolire a Constanţei
Senatorii au votat, ieri, în unanimitate, proiectul de lege prin care se cedează în administrarea Ministerului Transporturilor un teren de 141.993 de metri pătraţi, aflat la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas, pentru începerea lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Constanţa.
Chiar dacă votul final era programat cu o săptămână înainte, lista lungă a proiectelor pe care senatorii le-au avut de dezbătut pe 26 octombrie a făcut ca acesta să fie amânat pentru şedinţa din 2 noiembrie. Senatorul PSD Nicolae Moga ne-a declarat înainte de începerea votului că, în principiu, toţi senatorii s-au arătat în favoarea promovării proiectului de lege.
Proiectul a fost înregistrat la Senat, în 10 iulie, fiind prezentat în Biroul Permanent în 2 septembrie a.c. Acesta a fost avizat favorabil de comisia economică, industrii şi servicii, de cea pentru privatizare şi administrarea activelor statului, de cea juridică, dar şi cea de agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.
După ce în luna martie a acestui an s-a întocmit lista celor 395 de persoane fizice şi juridice care trebuie să cedeze statului 1.878.533 de metri pătraţi din Ovidiu, Constanţa, Cumpăna, Agigea, Ministerul Transporturilor a cerut şi Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Siseşti" - Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas - din cele 572 de hectare deţinute, o suprafaţă de 141.993 metri pătraţi, aflată în extravilan, pentru completarea traseului.
„Ni s-a cerut consimţământul"
De altfel, în apropierea Institutului de Cercetare se fac deja lucrări pregătitoare pentru demararea construcţiei variant