Face judo de la şase ani şi acum îi învaţă pe cei mici la Palatul Copiilor. Ultimul bilanţ: 71 de medalii, în anul şcolar ’08-’09. Sandor Olah a fost crescut de mic în spiritul competitivităţii. Face judo de la şase ani. “La noi e o tradiţie, unchiul, tata, mătuşa, majoritatea familiei face parte din ramura aceasta de profesori de sport. Primul meu antrenor de judo a fost tata, Olah Alexandru, el preda la Clubul Sportiv Şcolar. Am început activitatea de la o vârstă foarte fragedă, 6 ani, particpând la competiţii, eram printre cei pasionaţi, la Oradea am obţinut entrura neagră în această ramură”, îşi aminteşte Sandor Olah.
S-a ataşat de acest sport şi a vrut să se perfecţioneze, astfel a ajuns să studieze la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, iar apoi a rămas la Oradea unde a a lucrat la Palatul Copiilor şi la renumitul Club Sportiv Liberty. “Acolo m-am perfecţionat ca să pot preda, să redau copiilor ce e mai bun în acest sport. La CS Liberty am avut ocazia să învăţ de la cei mai buni antrenori din ţară şi de peste hotare. Foarte mulţi antrenori străini au trecut pe acolo”, explică mureşeanul.
După finalizarea studiilor de master s-a întors acasă şi a căutat o posibilitate de a preda judo, aşa a ajuns din 2006 suplinitor calificat în cadrul Palatului Copiilor Târgu Mureş. “Încerc să redau viaţă pentru această ramură care înainte de 1989 a cunoscut o activitatea puternică în oraş, rezultatele sunt pozitive, tot mai mulţi copii se interesează, foşti sportivi de performanţă îşi aduc copiii cu dorinţa de a se perfecţiona, să continue prin copii lor această tradiţie sau vis de-al lor început”, mai spune Sandor Olah.
A lucrat anul acesta cu 130 de copii, în timpul săptămânii există un parteneriat cu şcoli care aduc clase întregi să facă judo în ora de educaţie fizică, iar în weekend Olah lucrează cu o grupă de începători, copii