Pentru că iarna se apropie cu paşi repezi, puteţi combate frigul savurând cele mai delicioase cocteiluri calde cu alcool, numai bune pentru a vă încălzi.
Înainte de epoca modernă, pe când încă nu se inventaseră centralele termice, sistemele de încălzire centrală şi hainele de iarnă produse cu ajutorul tehnologiilor antifrig, toate localurile care se respectau le propuneau clienţilor să se încălzească savurând amestecuri de vin, bere şi tărie, care mai de care mai ingenioase. Prin anul 1939, specialiştii în băuturi alcoolice rafinate criticau aşa-numitele „cocteiluri străvechi“, spunând despre ele că sunt băuturi ciudate, care conţin ingrediente incompatibile. Din fericire, consumatorul modern de cocteiluri alcoolice a început din nou să aprecieze calitatea şi proprietăţile străvechilor amestecuri fierbinţi de băuturi, considerându-le cele mai bune metode de a se întrema şi încălzi într-o seară friguroasă.
Grog cald
Combinând whiskyul cu puţină zeamă de lămâie şi sirop de zahăr în cantităţi egale, peste care adăugaţi apă fierbinte, veţi obţine ingredientul principal pentru un grog cald. Secretul acestei băuturi constă în felul în care reuşeşte să echilibreze gustul dulce cu cel amărui. Reţeta originală a grogului cald era cât se poate de simplă: apă fierbinte cu zahăr, care se adăuga peste tăria preferată. În prezent, acest cocteil se prepară cu whisky de cea mai bună calitate şi conţine miere, nu zahăr, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii pentru răceală. Pentru a prepara grog cald, puneţi într-o cană două linguri de whisky, o lingură de miere lichidă (călduţă) şi două linguriţe de zeamă de lămâie. Umpleţi cana cu apă fierbinte şi amestecaţi până când mierea se dizolvă complet.
„Irish coffee“
Băutura botezată „Irish coffee“ (cafea în stil irlandez) se pare că ar fi fost inventată în jurul anului 1940, c