Tânăra învăţătoare a predat mai multor generaţii de copii reşiţeani, pe care i-a ghidat prin primii ani de studiu prin intermediul jocurilor. PROFIL
NĂSCUTĂ. 22.06.1975, Reşiţa
EDUCAŢIE. Liceul Pedagocic, Facultatea de Ştiinţe Economice şi masterat în Marketing educaţional
JOB. institutor în învăţământul alternativ, „ step by step”, Liceul „Traian Lalescu”
FAMILIE. căsătorită, o fetiţă de 12 ani, Nicole
Lavinia Dolot este la catedră de 16 ani. Până în acest moment a predat copiilor din patru generaţii diferite. Lavinia este o fire sensibilă care iubeşte frumosul. Ea se dedică muncii pregătind generaţiile viitoare. Tânăra recunoaşte că nu a fost un copil cuminte. A avut o personalitate puternică, impunându-şi punctul de vedere de la câţiva anişori.
Ani grei de studiu
„Făceam boacăne din două în două zile. Dar eram un copil care îşi vedea de treabă. Învăţam fără să fiu obligată să fac acest lucru. Îmi plăcea. Nu am fost împinsă de la spate ca să învăţ. Din clasa I am studiat pianul. Mi-a plăcut, chiar dacă era destul de greu. Acum mă decontectez cântând la pian”, a spus Lavinia. Când a finalizat primii opt ani de studiu a susţinut examenul de admitere la Liceul Pedagocic din Caransebeş. A intrat cu medie foarte bună şi s-a implicat, pentru a deveni un dascăl apreciat de toată lumea.
„Şcoala a fost destul de severă. Am studiat cinci ani la acest liceu. Am făcut practică şi am luat ore de psihologie şi pedagogie. După absolvirea liceului am venit aici, la «Traian Lalescu». Sunt la această şcoală de patru generaţii. Primele două au fost de învăţământ clasic, iar următoarele, de alternativ”, a spus Lavinia.
Învăţământul alternativ a fost o provocare
Lavinia nu se teme de provocări. Acum opt ani a aflat câte ceva despre învăţământul alternativ şi a acceptat noutatea. A citit div