Minusuri. Desi investitiile la periferie presupun costuri mai mici decat in Bucuresti, exista si multe dezavantaje.
Infrastructura sau, de fapt, starea acesteia, reprezinta un minus atunci cand vorbim de periferia Capitalei. Chiar daca periferia ii atrage pe bucurestenii care doresc sa-si construiasca o casa in regie proprie, multi descopera abia dupa finalizarea proiectului dezavantajele zonei.
Claudiu M. si-a finalizat casa din comuna Popesti-Leordeni in vara aceasta si spune ca, o data cu sosirea anotimpului rece a observat si primele probleme.
"Starea drumului care face legatura dintre cartierul de case unde locuiesc si soseaua principala catre Bucuresti este una foarte proasta, astfel ca, uneori, dupa o ploaie buna, devine imposibil de circulat", spune proprietarul. De asemenea, iluminatul public este inexistent, iar masinile serviciului de salubritate ajung in zona foarte rar.
Confort relativ
Analizand aceasta situatie, arhitectul Ciprian Roboiu spune ca romanii, in euforia construirii unei case proprii, nu acorda atentia cuvenita unor elemente esentiale in confortul ulterior. "Spre exemplu, acestia ar trebui sa fie interesati de proximitatea unui spital, a unei farmacii, locuri de joaca pentru copii, scoala si gradinita si, de ce nu, un service auto, supermarket sau banca" adauga specialistul.
Pe de alta parte, arhitectul mai spune ca autoritatile locale ar trebui sa acorde mai multa atentie zonelor din jurisdictia proprie care incep sa se dezvolte si unde apar din ce in ce mai multe case, investind in drumuri si servicii publice.
Pe de alta parte, Claudiu Oprea, sef echipa de constructii, precizeaza ca, realizand diverse proiecte in apropierea Bucurestiului, a observat ca proprietarii par, in faza initiala, mai incantati de vecinatatea unei paduri sau a unui lac decat sa fie deranjati de precaritatea drum