Marfa confiscată de Fisc şi Poliţie este comercializată la preţuri mici, chiar în depozitele acestor instituţii. Spaţiile nu sunt tocmai atrăgătoare şi nici bine organizate, însă cumpărătorii sunt motivaţi să revină, în căutarea unor chilipiruri. Sursa: evz.roSursa: evz.ro
1 /.
Bine camuflat între clădirile fostei fabrici de ţigarete din Bucureşti, depozitul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti adăposteşte marfă pentru toate buzunarele. Dacă nu ştii ce se află dincolo de uşa din fier, treci liniştit mai departe. În depozitul din fabrica de ţigarete, situat în Bulevardul Regiei, nr. 2, deşi este proprietate a Administraţiei, este dificil să amenajezi un magazin. Pereţii aşteaptă o mână de var ca să scape de nuanţa cenuşie.
Spaţiul este mare, iar costurile necesare dotării lui chiar şi numai cu un sistem de încălzire ar fi prea mari pentru bugetul instituţiei. Aşa că, cei care lucrează în depozit vin la muncă iarna cu multe rânduri de haine groase şi stau într-o cămăruţă, unde funcţionează o aerotermă.
Lipiciul, la vedere
Preţurile sunt mici, dar şi calitatea produselor este pe măsura lor. Ioan Cuc, şeful Biroului de Presă al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti, spune că o bună parte a mărfii provine din conficările operate în centre comerciale precum Europa. Drept urmare, depozitul ANAF este plin de chinezării colorate, care aşteaptă muşteriii.
Aceştia nu sunt puţini la număr, dacă ţinem cont de faptul că vânzările au crescut în trimestrul al doilea, cu aproape 450.000 de euro, faţă de primele trei luni ale acestui an. Totuşi, doar o treime din marfa confiscată este valorificată. Procentul ar putea creşte dacă ANAF ar avea bani pentru amenajarea unor magazine sau pentru reclamă. Dar, trecem printr-o criză, iar bugetul este limitat.
Clienţii ANAF