“A mânca de plăcere e o greseală, dar a mânca cu plăcere este o necesitate.” Bucătarul care trăieşte ca să încâte simţurile oamenilor, este din nou la Buzău. Paul Săndulache s-a născut la Mizil şi era cel mai mare frate din cei trei copii ai familiei. Mama era o bucătăreasă recunoscută în zonă iar tatăl militar de carieră. Când părinţii plecau la serviciu, era cel care trebuia să se îngrijească de fraţii mai mici. Mulţi ani le-a pregătit masa şi aşa şi-a dat seama că ar vrea să devină bucătar.
A terminat şcoala generală şi a dat examen la Liceul de Electroaparataj unde a intrat cu brio. În aceeaşi vară şi-a încercat norocul şi la Liceul Tehnic de Comerţ, unde a luat toate examenele şi a fost declarat admis. Toamna, a trebuit să îşi hotărască soarta: pila şi strungul sau bucătăria. A ales-o pe cea din urmă şi tot atunci a decis să devină un bucătar vestit.
După terminarea liceului a lucrat în unele dintre cele mai vestite restaurante din ţară: Perla, Select, Majestic, Hanul Piraţilor din Constanţa şi Mamaia, unde s-a specializat mai întâi ca bucătar, apoi maistru bucătar şi ca şef de unitate. După zeci de ani petrecuţi departe de casă şi familie, Paul Săndulache s-a întors la Buzău unde a continuat să încânte clienţii cu preparatele sale. Aici a închiriat restaurantul în care cu mulţi ani în urmă făcuse prima practică şi şi-a făcut propria afacere. I-a mers bine patru ani dar a renunţat la investitie după ce i s-a propus să fie maistru bucătar la Hanul Ciuta.
Preparatele sale, bazate în primul rând pe tradiţia românească au cucerit şi aici clienţii. Nu de puţine ori era chemat la masa şi era întrebat dacă este bucătar sau sculptor. Asta pentru că Paul Săndulache pune foarte mult accentul şi pe felul în care arată bucatele, nu numai pe gust. “Gastronomia este o artă care ne învaţă cum să pregătim bucatele gustoase şi apetisa