Afinele s-au folosit de catre europeni inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor afectiuni, de la pietrele la rinichi si pana la febra. Exista chiar dovezi ca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, soldatii isi faceau rezerve de afine pentru imbunatatirea vederii pe timp de noapte.
Studiile realizate recent au sprijinit aceste dovezi si au dezvaluit multe alte intrebuintari ale afinelor, care le recomanda pentru orice tratament naturist, informeaza herbwisdom.com.
Sunt considerate un antioxidant puternic, cu un rol important in vascularizare. Impiedica formarea bacteriilor si a infectiilor si sunt foarte importante pentru sanatatea ochilor si imbunatatirea vederii.
Substantele active ale afinelor sunt anthocianidinele, un antioxidant puternic, cu efect antitumoral, de intarire a peretilor vaselor de sange, a tesuturilor si ligamentelor.
Cura de afine se recomanda persoanelor cu probleme de circulatie, care au suferit atacuri cerebrale, dar si diabeticilor sau celor care au probleme oculare. Se administreaza sub forma ceaiurilor, a fructelor proaspete sau tincturilor.
Problemele gastrointestinale dispar dupa cateva zile de ceai de afine, cu rol astringent si de indepartare a iritatiilor stomacului. Daca nu iti plac ceaiurile, poti incerca tinctura de afine, procurata din magazinele de profil.
Specialistii recomanda ca doza minima 12 picaturi, administrate oral. Ea va fi crescuta progresiv, in functie de gravitatea afectiunii, dar nu mai mult de 30 de picaturi.
Pentru normalizarea valorii glicemiei, patru cesti de ceai zilnic, preparat fie din fructe fie din frunze, sunt tratamentul perfect. Pentru tratarea afectiunilor bucale, poti face gargara cu ceai de afine de mai multe ori pe zi, iar in cazul eczemelor, compresele sau spalaturile sunt cele mai indicate.
@