De trei ani dâmboviţeanul face parte din echipa de organizatori ai festivalului de romanţe, anul acesta fiind directorul evenimentului. Pentru el jurnalismul a fost prima alegere pentru o carieră, lucrând ani de zile în presa locală.
Copilăria şi-a trăit-o în Moreni şi ca pentru toţi cei de acolo viaţa a fost legată de petrol şi de istoria petrolului. „Simţeam mirosul de ţiţei chiar şi în pâine”, mărturiseşte dâmboviţeanul. A ales să meargă pe drumul jurnalismului pentru că cineva de la un ziar local din Dâmboviţa i-a propus o colaborare. „Era foarte greu să intri pe acea vreme în presă, se făceau verificări şi la un moment dat m-au întrebat chiar şi numele stră-stră-bunicilor”, povesteşte dâmboviţeanul.
După ce a terminat facultatea s-a angajat la Clubul Flacăra (Casa de Cultură) din Moreni pe postul de director. „Acolo veneau actori mari de la Teatrul Nottara, Teatrul Buladra, Teatrul Naţional, Teatrul Giuleşti. Sala de 600 de locuri era tot timpul plină. Pentru mine lucrul acesta o să rămână ceva extraordinar pentru că acum nu mai există un public care să vină şi să preţuiască un spectacol”, povesteşte directorul Festivalului Crizantema de Aur.
A fost director din 82 până în 88. În anul 1985 a fost o întâmplare pe care Mircea Niţă nu a uitat-o nici astăzi. „Într-o seară am fost sunat că arde clubul. Mi-am îmbrăţişat soţia şi băiatul înainte de a pleca de acasa şi le-am spus că nu ştiu când o să ne mai vedem, pentru că eram sigur că o sa fiu arestat. Nu prea se glumea în acea vreme când era vorba de incendii ca cel de la club. Nu m-au arestat şi după vreo şase luni am aflat că nişte băieţi de etnie rromă au produs focul”, îşi aminteşte Mircea Niţă.
Şi-a început cariera de jurnalist
Din 88 până în 2002 a lucrat la un ziar local din Târgovişte. „La revoluţie eram cinci oameni din 18, mulţi speriaţi alegând să plece acasă. Am scos doar n