În ciuda lirismului premierului desemnat sau a ameninţărilor privind costurile crizei politice, parlamentarii au respins Cabinetul Croitoru. Mingea se află acum iar în Dealul Cotroceniului, Băsescu trebuind să facă o altă propunere de premier. Acordul cu FMI ar putea fi însă respectat, Legislativul votând o hotărâre prin care cere Guvernului Boc să transmită proiectul de buget Parlamentului. În ciuda lirismului premierului desemnat sau a ameninţărilor privind costurile crizei politice, parlamentarii au respins Cabinetul Croitoru. Mingea se află acum iar în Dealul Cotroceniului, Băsescu trebuind să facă o altă propunere de premier. Acordul cu FMI ar putea fi însă respectat, Legislativul votând o hotărâre prin care cere Guvernului Boc să transmită proiectul de buget Parlamentului.
La capătul a aproape cinci ore, inevitabilul s-a produs ieri în Parlament; întrunind numai 189 de voturi favorabile din cele 236 necesare şi contabilizând alte 250 de voturi împotrivă, Cabinetul Croitoru a fost respins de noua majoritate. În acest context, parlamentarii i-au cerut din nou lui Băsescu să îl desemneze pe Johannis premier, cu atât mai mult cu cât interimatul miniştrilor PD-L la ministerele deţinute anterior de pesedişti expiră la 14 noiembrie. Potrivit Constituţiei, Traian Băsescu trebuie, în urma consultărilor cu partidele parlamentare, să desemneze un nou premier.
Dezbaterile din plen, cum rezultatul votului era unul cunoscut dinainte, au fost folosite de cele două tabere din Parlament, PD-L şi noua majoritate, pentru a se acuza reciproc. Astfel că, înainte de startul ostilităţilor, nimeni nu s-a obosit să-l asculte pe Lucian Croitoru, care a invocat posibilitatea ca instabilitatea politică să ducă la majorarea nevoilor de finanţare ale României, în prezent de 3,5 miliarde de euro, la 5 miliarde de euro către sfârşitul anului.
Atenţia s