Vot cu final aşteptat : Guvernul propus de premierul desemnat, Lucian Croitoru nu a primit votul de învestitură al Parlamentului. Executivul avea nevoie de 236 de voturi "pentru", dar nu a primit decât 189, în timp ce 250 de parlamentari au votat "împotrivă". Componenţa Guvernului propus Parlamentului a fost cea mai bună posibilă, fiind prea puţin timp pentru a căuta oameni "capabili să apese pe butoane", susţine premierul desemnat, Lucian Croitoru.
Vot cu final aşteptat : Guvernul propus de premierul desemnat, Lucian Croitoru nu a primit votul de învestitură al Parlamentului. Executivul avea nevoie de 236 de voturi "pentru", dar nu a primit decât 189, în timp ce 250 de parlamentari au votat "împotrivă".
Componenţa Guvernului propus Parlamentului a fost cea mai bună posibilă, fiind prea puţin timp pentru a căuta oameni "capabili să apese pe butoane", susţine premierul desemnat, Lucian Croitoru. El a recunoscut miercuri, la dezbaterile din Parlament, că programul său de guvernare seamănă cu cel al Cabinetului PDL - PSD.
El a spus la votul de învestitură din Parlament, miercuri, 4 noiembrie, că măsurile economice sunt incluse în acordul cu FMI, iar proiectele din alte domenii sunt corecte şi trebuie menţinute.
Cât despre solicitările repetate ale PSD, PNL şi UDMR de a-şi depune mandatul, premierul desemnat afirmă că respectă dreptul la opinie, dar că acestea au reprezentat antepronunţări sau verdicte lansate înainte ca el să îşi poată expune argumentele în Parlament.
O scenă de teatru absurd. Aşa califică preşedintele PSD Mircea Geoană insistenţa cu care şeful statului propune un premier care nu are majoritate parlamentară.
"Regret că un număr de oameni, buni profesionişti, au fost obligaţi, ademeniţi şi în mod cert împinşi într-un joc politic, din care vor ieşi cu reputaţia deformată şi după o perioadă efemeră de glorie în faţa camer