Nae Caranfil e de parere ca ar fi trebuit sa urasca filmul ca fiu al unui critic de film. Dar glumeste cand spune asta! S-a incapatanat sa faca cinematografie si a reusit chiar ceva nesperat pe vremea comunismului: sa-si trimita primul film la un festival international.
In editia din 7 noiembrie a emisiunii "CineTePrinde" difuzata de Pro Cinema incepand cu ora 22:00, Cristian Tudor Popescu il va avea ca invitat pe regizorul, scenaristul si actorul Nae Caranfil. Acesta va marca debutul a cinci saptamani in care telespectatorii Pro Cinema se pot intalni cu marii actori romani prezenti in filme semnate Nae Caranfil. Cum era si normal, "luna Caranfil" incepe cu filmul sau de debut (realizat dupa terminarea facultatii) – "E periculoso sporgersi", si continua cu "Asfalt Tango" (14 noiembrie), "Dolce far niente" (21 noiembrie), "Filantropica" (28 noiembrie), si se incheie pe 5 decembrie cu ultimul film al regizorului, "Totul e tacere". Cu un asa regal de filme romanesti era normal sa-l abordam pe Nae Caranfil, care in ciuda faptului ca este ocupat cu filmul sau "Alice in tara tovarasilor", care va avea premiera anul viitor, a gasit ragazul sa ne acorde un interviu.
Ce te-a facut sa te indrepti catre cinema?
Nae Caranfil: E destul de ciudat... Cu un tata critic de film, eu ar fi trebuit sa urasc filmele! Glumesc, desigur. La mijlocul anilor ’60, in Romania lui Ceausescu, cinema-ul domnea atat in familia mea cat si pe strada. Erau ani relativ relaxati, asa ca aveam voie sa vedem selectiv filme din America, Franta, Italia, Anglia, pe langa filmele sovietice sau cele care proveneau din tarile-satelit ale URSS-ului. Deci nu "m-am indreptat" catre cinema la un moment dat, m-am balacit in el de la nastere.
In cazul acesta era absolut normal sa iei calea cinematografiei, nu? Tatal tau, Tudor Caranfil, te-a sprijinit?