Programul lansat de Banca Europeană de Investiţii (BEI), care prevedea reabilitarea şcolilor din ţară a fost un eşec total pentru România. În condiţiile în care gripa porcină prinde tot mai multe rădăcini în ţara noastră, elevii au nişte condiţii mizere în ceea ce priveşte orele de educaţie fizică. Atunci când Adrian Năstase a lansat celebrul program al celor 400 de săli de sport, nimeni nu s-a gândit că acestea vor ajunge adevărate mini-patinoare iarna sau mici cascade, vara. De câte ori plouă, apa îşi face simţită prezenţa în spaţiul de joc, astfel că acest lucru duce la o posibilă accidentare a elevilor.
Nu puţine au fost cazurile când cei mici au alunecat pe suprafaţa udă a tartanului „atins” de ploaie, aceştia având nevoie chiar şi de îngrijiri medicale! Profesorii de educaţie fizică au acuzat, pe bună dreptate, calitatea lucrării şi au sperat la o eventuală „peticire” a acoperişurilor arenelor pentru ca apa să nu mai pătrundă în interior.
Salvarea a părut să vină de la Banca Europeană de Investiţii
Alte săli de sport erau foarte vechi şi necesitau reparaţii de urgenţă. Canalizarea refula, conductele s-au spart iar iarna era un frig de nedescris la ore. În aceste condiţii, în urmă cu aproape trei ani, atunci cînd banca Europeană de Investiţii a preluat programul de reabilitare a şcolilor din Capitală a părut că se iveşte o posibilă salvare şi că orele de sport vor avea, în sfârşit, o finalitate.
Nu a fost însă aşa. Din păcate. Din momentul în care şcolile au intrat în programul de reabilitare a început calvarul. Mai mult, cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar 2009-2010, primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu a declarat că unităţile de învăţământ vor avea cele mai bune condiţii pentru elevi.
Din cele 102 de scoli incluse in proiectul BEI, în prezent 47 sunt în execuţi