În fotbal, există cazuri recente de prime reprezentative care au trebuit să se descurce fără cel mai exponenţial element al lor. Sursa: Mediafax
Porţile echipei naţionale s-au închis oficial, marţi, pentru Adrian Mutu, cel mai reprezentativ fotbalist român de la Gică Hagi încoace. În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF de-acum două zile, selecţionerul Răzvan Lucescu a primit mână liberă pentru a pedepsi aşa cum crede el de cuviinţă actele de indisciplină din sânul lotului.
Iar selecţionerul este decis ca, pe timpul mandatului său, să nu-i mai convoace pe Mutu şi pe Adrian Cristea, campionii petrecerilor nocturne. „Briliantul” a avut o carieră tumultuoasă la naţională, unde a debutat în martie 2000, sub comanda lui Emeric Ienei, la un meci amical pierdut cu 0-2 de tricolori în faţa Greciei.
I s-a spus „noul Hagi”, a marcat goluri importante, a demonstrat că este jucătorul care poate face diferenţa într-un meci. Pe de altă parte însă, a ieşit în evidenţă prin tot felul de scandaluri. Fire rebelă, jucătorul Fiorentinei n-a putut fi ţinut în frâu nici măcar de Jose Mourinho, Anghel Iordănescu sau Victor Piţurcă, antrenori renumiţi pentru modul în care pun accentul pe disciplina lotului.
Numai Răzvan Lucescu a avut curajul de a lua decizia istorică de a renunţa la Mutu. Întrebarea care se pune acum este dacă există viaţă la naţională fără Mutu? Iar dacă aceasta există, cum va fi ea?
Dobrin, spectator la Mondiale
Cazul „Mutu” nu este, însă, singular. Nici în fotbalul de pe plaiurile mioritice şi nici în cel mondial. Naţionala României, dar şi alte reprezentative au trebuit să se descurce fără fără cel mai în vogă jucător al lor din diverse perioade. Marele Nicolae Dobrin a fost doar un turist la Cupa Mondială găzduită de Mexic în 1970.
În ciuda faptului că Dobrin era „pe va